Щафета

Категория Щафета поставя атлетите на отборно изпитание по двама или трима души. В тройната щафета всеки атлет преодолява един от етапите. В двойната щафета един атлет участва в две дисциплини без ограничение в последователността. Етапите следват последователност плуване-колоездене-бягане. Единственото изискване е да се изпълняват в рамките на контролните времена от всеки участник. В случай че състезателите не влязат в тези времена или някой от тях не се появи за старта на състезанието целият отбор ще бъде дисквалифициран и няма да продължи напред в състезанието.

1ОТБОР
3АТЛЕТИ
140КМ
Старт

Плаж Перла, Приморско

GPS координати на старта

42°17’12.2″N 27°45’14.2″E

Регистрация на старта

05:00 – 06:45

регламент


БРИФИНГ


Събитието стартира с техническа конференция в деня преди старта на състезанието. По време на конференцията всеки състезател трябва да предостави необходимите документи за допускане до участие – декларация и договор за участие, разпечатани и саморъчно попълнени и подписани, както и медицинско удостоверение и застраховка. На конференцията всеки участник ще получи своя стартов пакет и подробен инструктаж за провеждането на състезанието. В случай, че участник е възпрепятстван и не може да присъства, може да предостави необходимите документи и да получи стартовия си пакет по време на регистрацията в деня на състезанието (от 05:00 до 06:45).

Подробности за часа и мястото на брифинга ще бъдат обявени допълнително.


ПРАВИЛА


Стартът на състезанието е масов, щафета стартира заедно с ултра. Плувците плуват по същото трасе и правила. При излизане от морето, участниците от категория щафета прекосяват пясъчната ивица и се качват на базов лагер “Лъвско сърце” през отделен спортен коридор.

Съотборниците ще следят развитието на състезанието в готовност да поемат щафетата от базов лагер. Колоездачите и плувците трябва да минат през регистрацията на базов лагер “Лъвско сърце” по официалния регламент преди старта на състезанието (от 05:00 до 06:45). Бегачите трябва да са на базов лагер не по-късно от 10 часа сутринта и да преминат регистрация. Ще има обособени пространства за състезателите, които изчакват, както и живо проследяване на участниците по трасето.

Щафетата ще бъде тайминг гривната, която всеки един състезател е задължен да носи по време на целия етап. В случай на изгубена гривна, състезателят трябва да уведоми доброволците на следващия пункт по трасето. В случай, че пропусне да отбележи този факт, целият отбор ще бъде дисквалифициран. Изгубените гривни се заплащат в пълен размер на организацията, която ги предоставя срещу платежен документ.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ


◆ Транзитна зона


Транзитната зона отваря в 05:00 часа. За участниците в категория Щафета ще бъде обособена единствено с цел предаване и приемане на щафетата. Тя няма да разполага със стойки за велосипеди и възможност за складиране на екипировка.

Всеки състезател предварително подготвя екипировката си, която ще бъде проверена на регистрацията при старта.

Състезателите се качват и слизат от колелата веднага след преминаване през арката!


Тайминг и проследяване


Времеизмерването и проследяването ще се извършват с чипове със задължително отчитане на Sport Events Organization System и Loggator. На всеки пункт ще има отчитане на междинното време на всеки участник, преди да продължи напред. В случай на загуба* на чипиращо устройство, състезателят е длъжен да уведоми доброволците на следващия пункт по трасето. Ако пропусне да отбележи този факт, то тогава той ще бъде изключен от общото класиране, но ще запази правото си да завърши състезанието.

*Изгубените гривни се заплащат в пълен размер на организацията, която ги предоставя срещу платежен документ.

ПЛУВАНЕ

3
км

Контролно време: 2 часа

КОЛОЕЗДЕНЕ

116
км

Контролно време: 8 часа

БЯГАНЕ

21
км

Контролно време: 3 ч.


ЕКИПИРОВКА


swimming_goggles  shoes-icon bike-icon


ЗАДЪЛЖИТЕЛНА


ПЛУВАНЕ
очила, плувна шапка

КОЛОЕЗДЕНЕ
каска, ръкавици, бидон за вода мин. 750 ml., 1 бр. резервна гума, помпа, лепенки за гуми, комплект инструменти (туул)

БЯГАНЕ
подходящи обувки, съд за вода поне 0.5 литра


ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА


ПЛУВАНЕ
крем против изгаряне, подходящ бански

КОЛОЕЗДЕНЕ
очила, лента за пот, колоездачен клин с подложка, крем против изгаряне. Силно препоръчително е конфигурация с два бидона (2 x 750ml. или 750ml. + 500ml.) или раница за вода (CamelBak)

БЯГАНЕ
раница за вода (CamelBak) , високи чорапи или калфи, лента за пот или бъф, слънчеви очила,  шапка с мрежа срещу насекоми


СПОРТЕН НОМЕР


number

Всеки отбор получава 2 спортни номера:

1 за тяло с денивелационна карта и пунктове
1 за велосипед

Ще получите допълнителни стикери с номера и инструкции за залепяне.

Личният номер е задължителен по време на етап колоездене и етап бягане. В случай, че състезателите не разполагат със спортен колан, Лъвско сърце ще осигури безопасни игли за прикрепяне.


Храна и подкрепителни пунктове


food


Ние ви осигуряваме:


 • Вода
 • Сезонни плодове и зеленчуци
 • Солени храни (хляб, сирене и кашкавал)
 • Захарни изделия (лимонови резанки, халва, локум)
 • Сушени плодове и ядки
 • Мултивитамини и минерали (магнезий)
 • Енергийни напитки (Ред бул и Кола)

Препоръчваме да носите:


 

 • Мултивитаними и минерали
 • Барчета с ядки и сушени плодове
 • Енергийни гелчета
 • Изотонични напитки
 • Разтворен във вода магнезий

 

*Моля, изхвърляйте отпадъците си в обозначените за това места около пунктовете!

Подкрепителни пунктове:

 

Базов лагер “Лъвско сърце” – Писменово 11км – Визица 28км- Заберново 36 км – Качул 56км – Кости 77км – КПП Българи 85км

 Фазаново 105 – Базов лагер “Лъвско сърце” – Маслен нос 5км – Беглик Таш 9км – Вечния пост на героя – 13км – Лъвската глава – 17км

 

◉Основни пунктове с храна и вода
◉Вторични пунктове само с вода

ПЪРВА ПОМОЩ


aid

Организаторите осигуряват мобилни екипи по трасето като всеки екип е съставен от медицинско лице и опитен планински спасител. Всеки пункт разполага с медицински принадлежности и може да окаже първа помощ при необходимост. На базов лагер “Лъвско сърце” ще има медицинско лице и специализиран терапевт на разположение на състезателите.

В случай, че забележите симптоми на преумора, хипервентилация или хипогликимия у вас или друг състезател, незабавно отбийте и окажете помощ на нуждаещия се. След това моментално уведомете организаторите на посочените телефони върху състезателния номер.


ВАЖНО


important_mark

Всеки състезател е длъжен да представи медицинско удостоверение от личния си лекар, гласящо че атлетът е в добра физическа форма да се състезава на ултра крос триатлон “Лъвско Сърце”.

Всеки състезател, приемащ каквито и да било медикаменти трябва да се посъветва с лекар за участието си в състезанието. На базов лагер “Лъвско сърце” ще присъства специализиран лекарски екип, който може да ви посъветва. Ако по преценка на този екип, вие не сте в добра форма за участие, може да се наложи вашето изключване от състезанието.

Всичко, което състезателите няма да използват по време на провеждането на Лъвско сърце трябва да излезе от транзитната зона преди 06:45 часа. Ще има обособена зона за лични вещи на ваша отговорност. Организаторите не носят отговорност за изгубени лични вещи.

Лични, подкрепящи автомобили не са разрешени по трасето на състезaнието. Ще има обособени зони за зрители и проследяване състезателите на живо на базов лагер “Лъвско сърце” . Препоръчително е зрителите да заемат позиции по трудните участъци на трасето. Пейсърите за всеки един етап са забрани.

Таксата за участие НЕ включва застраховка. Всеки участник е задължен да сключи лична, валидна за състезателния характер по пресечен терен застраховка и да я представи при регистрация. Участник без сключена лична застраховка, няма да бъде допуснат до участие.

Използването на тежки стимулантине е позволено. В случай, че приемате лекарства изписани с рецепта, задължително трябва да уведомите организаторите на състезанието и да се консултирате със спортен лекар за участието си.

Регистрациите за участие са финални и не подлежат на промени след като е извършено плащане от страна на учасника. Единствената възможност за промяна в участието е отказване от участие в срок до една седмица преди края на регистрацията, което се извършва от профила на участника чрез натискане на бутон. Участникът получава имейл с уникален код на ваучер, който съхранява заплатената сума. Валидността на ваучера е 1 календарна година от датата на отказване. Ваучера може да бъде използван при регистрация за състеание  от притежателя му или от друго лице, както и може да бъде използван за покупка на стоки от онлайн магазин „Лъвско сърце“. Ако отказването се случи в последната седмица преди затварянето на регистрацията стойността на ваучера ще е с 20% по-малка от заплатената сума. Ваучерът може да бъде осребрен в паричната си стойност с одръжка от 10% след уведомяване и предоставяне на кода на организаторите по имейл.

Победителите ще получат наградите си на официалната церемония, която ще се проведе на 08 септември 2019. В случай, че не могат да присъстват на официалната церемония по награждаване, атлетите ще получат наградите непосредствено след като финишират или по куриер.

Последни инструкции ще бъдат изпратени на всеки състезател по електронна поща в дните преди състезанието.

Участието включва:


Предметна награда за всеки участник

 

 

 

 

 

 

 

Грамота за участие

 

 

 

 

 

 

 

Торбичка с подаръци

 

 

 

 

 

 

 

Застраховка

 

 

 

 

 

 

 

Галерия Класиране
0