Ултра

Категория Ултра поставя атлетите на пълното изпитание „Лъвско Сърце“ – плуване, колоездене и бягане. Етапите следват тази последователност, а единственото изискване е да се изпълняват в рамките на контролните времена. В случай че участниците не влязат в тези времена, те ще бъдат дисквалифицирани с оглед на тяхната безопасност.

1АТЛЕТ
3ЕТАПА
140КМ
Старт

Плаж Перла, Приморско

GPS координати на старта
42°17’12.2″N 27°45’14.2″E
Регистрация на старта

05:00 – 06:45

регламент


 БРИФИНГ


Събитието стартира с техническа конференция в деня преди старта на състезанието. По време на конференцията всеки състезател трябва да предостави необходимите документи за допускане до участие – декларация и договор за участие, разпечатани и саморъчно попълнени и подписани, както и медицинско удостоверение и застраховка. На конференцията всеки участник ще получи своя стартов пакет и подробен инструктаж за провеждането на състезанието. В случай, че участник е възпрепятстван и не може да присъства, може да предостави необходимите документи и да получи стартовия си пакет по време на регистрацията в деня на състезанието (от 05:00 до 06:45) на Базов лагер. Подробности за часа и мястото на брифинга ще бъдат обявени допълнително.


Транзитна зона


Зоната отваря в 05:30 ч. за проверка на екипировката час и половина преди старта. След регистрацията, участниците имат време да се подготвят в транзитната зона. За всеки състезател ще има обособено място и съд в съблекалнята, където да остави екипировката и велосипеда си. Всеки състезател предварително подготвя екипировката си, която ще бъде проверена на регистрацията при старта. Преобличането се случва в транзитната зона. Ваденето на екипировката и велосипедите от транзитната зона преди края на състезанието не е разрешено. Всеки етап преминава през транзитната зона на базов лагер “Лъвско сърце”.


Тайминг и проследяване


Времеизмерването и проследяването ще се извършват с чипове със задължително отчитане на Sport Events Organization System и Loggator. На всеки пункт ще има отчитане на междинното време на всеки участник, преди да продължи напред. В случай на загуба* на чипиращо устройство, състезателят е длъжен да уведоми доброволците на следващия пункт по трасето. Ако пропусне да отбележи този факт, то тогава той ще бъде изключен от общото класиране, но ще запази правото си да завърши състезанието. *Изгубените гривни се заплащат в пълен размер на организацията, която ги предоставя срещу платежен документ.

ПЛУВАНЕ

3
км

Контролно време: 2 часа

КОЛОЕЗДЕНЕ

116
км

Контролно време: 8 часа

БЯГАНЕ

21
км

Контролно време: 3 часа


ЕКИПИРОВКА


swimming_goggles bike-icon shoes-icon


ЗАДЪЛЖИТЕЛНА


ПЛУВАНЕ очила, плувна шапка КОЛОЕЗДЕНЕ каска, ръкавици, бидон за вода мин. 750 ml., 1 бр. резервна гума, помпа, лепенки за гуми, комплект инструменти за смяна (Multi-Tool) БЯГАНЕ подходящи обувки, съд за вода поне 0.5 литра


ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА


ПЛУВАНЕ подходящ бански, крем против изгаряне КОЛОЕЗДЕНЕ слънчеви очила, колоездачен клин с подложка, лента за пот или бъф, крем против изгаряне. Силно препоръчително е да имате конфигурация с два бидона (2 x 750ml. или 750ml. + 500ml.) или раница за вода (CamelBak) БЯГАНЕ раница за вода (CamelBak), високи чорапи или калфи, лента за пот или бъф, слънчеви очила, шапка с мрежа срещу насекоми

*Поради високата средна температура на водата в залив Перла, използването на неопрен не е препоръчително.


СЪСТЕЗАТЕЛЕН НОМЕР


number

Всеки участник получава 2 състезателни номера: 1 за тяло с денивелационна карта, пунктове и контакт при аварии 1 за велосипед Ще получите допълнителни стикери с номера и инструкции за залепяне. Личният номер е задължителен по време на етап колоездене и етап бягане. Той трябва да е поставен така че да се вижда във всеки един момент от състезанието. В случай, че състезателите не разполагат със спортен колан, организаторите ще осигурят безопасни игли за прикрепяне.


Храна и подкрепителни пунктове

 

 

 

 

 

 

 

 

 


food


Ние ви осигуряваме:


 • Вода
 • Сезонни плодове и зеленчуци
 • Солени храни (хляб, сирене и кашкавал)
 • Захарни изделия (лимонови резанки, халва, локум)
 • Сушени плодове и ядки
 • Мултивитамини и минерали (магнезий)
 • Енергийни напитки (Ред бул и Кола)

Препоръчваме да носите:


 • Достатъчно количество вода
 • Лека храна по ваш избор (енергийни вафли или барчета)
 • Енергийни гелчета
 • Изотонични напитки
 • Мултивитамини и минерали

*Моля, изхвърляте отпадъците си на обозначените за това места около подкрепителните пунктове!

Подкрепителни пунктове:

 

Базов лагер “Лъвско сърце” – Писменово 11км – Визица 28км- Заберново 36 км – Качул 56км – Кости 77км – КПП Българи 85км

 Фазаново 105 – Базов лагер “Лъвско сърце” – Маслен нос 5км – Беглик Таш 9км – Вечния пост на героя – 13км – Лъвската глава – 17км

 

◉Основни пунктове с храна и вода
◉Вторични пунктове само с вода

ПЪРВА ПОМОЩ


aid

Организаторите осигуряват мобилни екипи по трасето като всеки екип е съставен от медицинско лице и опитен планински спасител. Всеки пункт разполага с медицински принадлежности и може да окаже първа помощ при необходимост. На базов лагер “Лъвско сърце” ще има медицинско лице и специализиран терапевт на разположение на състезателите. В случай, че забележите симптоми на преумора, хипервентилация или хипогликимия у вас или друг състезател, незабавно отбийте и окажете помощ на нуждаещия се. След това моментално уведомете организаторите на посочените телефони върху състезателния номер.


ВАЖНО


important_mark

Всеки състезател е длъжен да представи валидна планинска застраховка и медицинско удостоверение от личния си лекар, гласящо че атлетът е в добра физическа форма да се състезава на ултра крос триатлон “Лъвско Сърце”. Всеки състезател, приемащ каквито и да било медикаменти трябва да се посъветва с лекар за участието си в състезанието. На базов лагер “Лъвско сърце” ще присъства специализиран лекарски екип, който може да ви посъветва. Ако по преценка на този екип, се наложи вашето изключване от състезанието ще получите безплатен ваучер за участие през следващата година.

Всичко, което състезателите няма да използват по време на състезанието трябва да излезе от транзитната зона преди 06:45 часа. Ще има специално обособена зона за лични вещи на ваша отговорност. Организаторите не носят отговорност за изгубени или откраднати лични вещи.

Лични, подкрепящи автомобили не са разрешени по трасето на състезaнието. Ще има обособени зони за зрители и проследяване състезателите на живо на базов лагер “Лъвско сърце” . Препоръчително е зрителите да заемат предварително позиции по трудните участъци на трасето. Пейсърите за всеки един етап са забрани.

Таксата за участие НЕ включва застраховка. Всеки участник е задължен да сключи лична, валидна за състезателния характер по пресечен терен застраховка и да я представи при регистрация. Участник без сключена лична застраховка, няма да бъде допуснат до участие.

Използването на тежки стимуланти не е позволено. В случай, че приемате лекарства изписани с рецепта, задължително трябва да уведомите организаторите на състезанието и да се консултирате със специалист за участието си.

Регистрациите за участие са финални и не подлежат на промени след като е извършено плащане от страна на учасника. Единствената възможност за промяна в участието е отказване от участие в срок до една седмица преди края на регистрацията, което се извършва от профила на участника чрез натискане на бутон. Участникът получава имейл с уникален код на ваучер, който съхранява заплатената сума. Валидността на ваучера е 1 календарна година от датата на отказване. Ваучера може да бъде използван при регистрация за състеание  от притежателя му или от друго лице, както и може да бъде използван за покупка на стоки от онлайн магазин „Лъвско сърце“. Ако отказването се случи в последната седмица преди затварянето на регистрацията стойността на ваучера ще е с 20% по-малка от заплатената сума. Ваучерът може да бъде осребрен в паричната си стойност с одръжка от 10% след уведомяване и предоставяне на кода на организаторите по имейл.

Победителите ще получат наградите си на официална церемония, която ще се проведе на 08 септември 2019 г. В случай, че не могат да присъстват на награждаването, атлетите ще получат наградите си непосредствено след като финишират или по куриер.

Последни инструкции ще бъдат изпратени на всеки състезател по електронна поща в дните преди състезанието.

Участието включва:


Лимитирана спортна тениска
Медал за успешно финиширане на състезанието
Грамота за участие
Подаръци от нашите спонсори
Застраховка
Галерия Класиране
0