Плуване

Входа към АстикеПЛУВАНЕ

Състезанието стартира в северната част на залив Перла, на плажа пред Базов лагер "Лъвско сърце" с две обиколки от 1500 метра по посока на часовниковата стрелка на водно трасе маркирано с шамандури. Трасето върви успоредно на морския бряг на 100 метра отстояние от него, подсигурено от екипи на БЧК с каяци и моторни лодки. Плува се на дълбочина от 4 метра над древния тракийски град Ранули, който е бил основният вход към земята на древното тракийско племе Асти. След излизането от водата атлетите преминават през Базов лагер и продължават към етап колоездене.


Старт: 07:00 ч.

Дистанция: 3 км

Контролно време: 2 часа
Трасе-плуване-лъвско-сърце

Трасе етап Плуване, Лъвско сърце

Началото и краят на този етап пресичат 20-метрова плажна ивица със ситен, златист пясък. Плувното трасе вкарва атлетите 100 метра навътре в морето по поплавъчно въже, след което завива надясно (юг) и се завърта два пъти по часовниковата стрелка като следва указателни шамандури. Те са винаги отдясно на състезателите.

След втората обиколка, състезателите излизат от морето от същата страна на въжето, от която са влезли (поплавъчното въже трябва да е от лявата им страна) прекосяват плажната ивица и влизат в коридор “ултра” към транзитната зона или коридор “щафета” за предаване на тайминг чипа.

Дълбочината на трасето е между 4 и 6 метра, като дори малка вълна може да скрие от поглед следващата шамандура. Водата при плаж Перла е чиста, бистра и почти напълно лишена от наличието на водорасли и медузи. Дъното на залива покрива потънал град, което прави релефа му изключително променлив. Това създава предпоставка за течения, които се избягват благодарение на по-голямата дълбочина. На влизане в морето, често се редуват плитки с дълбоки участъци.

ВИЖТЕ ОЩЕ ЗА:
Галерия Класиране
0