ПЪРВИЯТ ПРИКЛЮЧЕНСКИ ТРИАЛОН В БЪЛГАРИЯ Е ФАКТ

ПЪРВИЯТ ПРИКЛЮЧЕНСКИ ТРИАЛОН В БЪЛГАРИЯ Е ФАКТ

Posted by Lion Heart | д/м/г

ПЪРВИЯТ ПРИКЛЮЧЕНСКИ ТРИАЛОН В БЪЛГАРИЯ Е ФАКТ

Олимпийски крос триатлон Лъвско сърце Утопия се проведе при значителен интерес и с впечатляващи резултати

Вълнуващата надпревара се проведе на 24 юли в природен парк “Отманли, гр. Бургас”. Близо 400 атлета от страната и чужбина се включиха в Лъвско сърце Утопия – първия по рода си “приключенски крос триатлон” в олимпийски дистанции у нас.

Състезанието спада към категория „adventure” (на бълг. “приключеснко”), тъй като участниците стартират и финишират на различни места. Началото бе дадено с етап плуване от магичния остров Св. Анастасия, дължина 1,5 километра и финал на плаж „Росенец – Север“. Надпреварата продължи с 40 километра планинско колоездене в Странджа планина и предизвикателно преодоляване на връх „Бакърлъка“. Финалът чакаше лъвските сърца след 10 километра бягане на новоизграденото рибарско пристанище Ченгене скеле (откъдето последните се качиха на кораб за острова.)

Големият победител в индивидуалната надпревара е Данаил Велинов, който преодоля тричасовата бариера с време от 02:59:58. След него се нареди бащата на пет деца и бивш национален състезател по триатлон Иван Гръблев с време от 03:06:04. С разлика от едва минути и общо време 03:07:45 в топ 3 влезе Йордан Андреев от отбора на Спортен клуб Лъвско сърце. 

При жените победителка стана изключителната Христина Козарева с време от 03:25:23 и 7-мо място в генералното класиране сред всички участници. Козарева също така постави рекорди за най-бързо преминаване на етапите колоездене и бягане при дамите. След нея завърши Виктория Данова с 03:34:06, последвана от Ивета Костадинова с 03:46:22.

В отборното съревнование победителите в отбор от двама са FitSpo Team в състав Йордан Георгиев и Александър Жеков с време от 03:07:13. При отборите от трима на първо място са отбор “Велораптор” в състав: Анрей Граховски, Калин Русев и атлета от национал отбор по планинско бягане на р.България Мирослав Спасов с общо време 02:40:16. 

Голямата изненада на състезанието сервира националната състезателка по плуване Габриела Георгиева. Габи надплува абсолютно всички участници в съревнованието, като преодоля бурния морски етап за едва 20 минути. В съревнованието участие  взеха имена в българския спорт като звездния треньор по плуване на СК Акулите Бургас Милен Мастиков. Уроци по плуване на участниците даде световния рекордьор Цанко Цанков, а като участник в отбора на “Спорт Тото” се включи водещия на спортния тотализатор Деян Славчев – Део.

Пълните резултати от състезанието можете да откриете на сайта: https://utopia.ultra.lionheart.bg/results/ 

Първото издание на Lion Heart Utopia бе организирано от сдружение СК „Лъвско сърце“ с подкрепата на сдружение “Активен Живот”, “Утопия Форест”, 35 партньорски организации и над 60 сърдечни доброволци. Бургаския спортен клуб Лъвско сърце е известен със събитието си в Приморско, което на 4-6 септември ще се проведе за шеста поредна година. Билетите за индивидуално участие са изчерпани, но все още има възможност да премерите сили в отбор. 

За регистрация и информация за събитието следете уебсайта на състезанието ultra.lionheart.bg. и Facebook страницата на Лъвско сърце.

 

Състезанието се организира с подкрепата на: Община Приморско, FitSpo, RiceUp Ekotoi, Red Bull, Bryzos, Biofresh, DoppelHertz, Delfina, ComNet, ICD Soft, SiteMedia Bulgaria, Академия Първа Помощ, Epic Bike Shop.

 

Свързани блогове

Posted by lion-heart | 16 септември 2023
В личната ми преизподня на Лъвското сърце. Когато нощта ти преди старта премине с топка в корема от нещо проблемно изядено вечерта, тогава само можеш да се успокояваш, че цялата…
Posted by lion-heart | 12 октомври 2022
Лъвско Сърце 2022 Гърчопис-ченце   Преди всичко искам да отделя няколко изречения за да кажа (и да се подмажа) какви невероятни хора са организаторите и доброволците и колко много усилия…
Posted by lion-heart | 13 октомври 2021
Предупреждение Хората, които ме познават, знаят че обичам да говоря, понякога доста. Когато пиша – нещата стават още по-сериозни, защото никой не ме прекъсва. Та в този ред на мисли…
Галерия Класиране
0