14 причини да обичаш триатлонист

14 причини да обичаш триатлонист

Posted by Филип Шавов | д/м/г

Дали Трифон Зарезан или Свети Валентин – днес е време за любов. Един мъдър човек веднъж ни каза, че не трябва да обичаме нещо, което не може да ни обича обратно. Затова този път велосипеда и маратонките ще почакат. В случай, че обмисляш на кого точно да подариш половин килограм шоколад и 5 литра вино в пристъп на любов, ето няколко аргумента в полза на триатлониста:

1. Никога не трябва да се притесняваш за неравномерен тен.

Отсечените линии по джързито, златния триъгълник от ципчето на трикото и белите  ленти на лицето са по-секси от всеки малдивски загар! За някои са знак на аграрен поминък, за нас са белези на постоянство в тренировките.

2. Яж колкото искаш.

Някога чували ли сте за въглехидратно зареждане? Всяка тренировка над 4 часа заслужава пиршество. А ако имаш късмета да излезеш на среща с триатлет в седмицата за възстановяване след състезание ще ти се развърже пъпа.

т2 яж колкото искаш

3. Няма нужда да носиш грим и да се „оправяш“ за среща.

Повярвай ни, всичко сме виждали в зоната за възстановяване. Триатлетът е свикнал на потни, кални и лепкави люде, така че шансът да бъдеш забелязан/а и харесан/а е по-голям, по-скоро ако си в подобно състояние. 

т3 без грим

4. Ще станеш триатлонист (ако все още не си).

Навярно вече си убеден/а, че именно триатлонистът е идеалният партньор. Но има проблем – не знаеш как да го откриеш. Горе главата, когато го/я срещнеш той/тя сам/а ще си каже. Ако излезеш на среща с един от нас, има голям шанс да те поканим на плуване (все пак ще сме по бански), да покараме колело (там гледката отзад винаги е приятна) или да потичаме (за предпочитане с клин дори за мъжете).  Пътят до първия триатлон винаги е къс, така че очаквай предложение да се включиш в състезание за начинаещи. Веднъж просветен/а, Кона ще ти стане по-важна от Мадона.

5. Тук няма „пилешки бутчета“.

Често във фитнес залата хората се съсредоточават върху мускулите на гърдите, бицепсите, раменете и т.н.(мъжете особено!). Искаш стегнати бедра и изписана физика? – триатлонът ще се погрижи. Ако случайно остане някое мастно депо по ханша – не плачи. Мазнинкото плава, така че ще даваш по-добри времена в басейна.

т5 пилешки бутчета

6. Получаваш приятел за разнообразни пътешествия.

Шансът твоят триатлет да е в “kill mode” дните преди състезанието е огромен. Затова увери се, че докато той или тя се убива по трасето, ти ще имаш достатъчно забележителности и дейности, на които да се насладиш. Само не забравяй да викаш и пляскаш всеки път щом мине покрай теб или прекрачи финалната линия.
*да прегърнеш и целунеш своя/та любим/а след 2+ часа триатлонстване е по силите само на най-силните.

7. Триатлетите са предимно добри хора.

Триатлетите като цяло са едни от най-интелигентните, грижовни и търпеливи хора на земята (проучванията показват, че са и сред добре обезпечените;). Тези хора могат да прекарат 6+ часа на колело или велотренажор в почивния си ден, 2 часа в басейна преди работа или просто да се пуснат за едни къси 20 км бягане между прибирането на децата от училище и вечерята. Сили за нерви просто не остават.

*+това, децата обичат триатлонистите

т7 добри хора, обичат децата

8. Падат си по масажи и минерални басейни.

Още не сме срещали триатлет, който не обича да бъде размачкан или да се кисне в горещата вода с часове. По-хубавото е, че ще въздигнеш спа-изживяванията си на съвсем ново ниво! Някога чувал/а ли си за пресотерапия, криотерапия и барокамера? Правят кожата да блести!

9. Край на тревогите какво да подариш на любимия.

Всичко произведено от карбон, което да прави велосипеда по-лек или триатлета по-бърз, бъди сигурен/на, ще зарадва твоята половинка. Все пак, безопасността на първо място. Ако все още си няма порядъчни светлини – предлагаме ти тези:


pasted image 0

10. C.I.A. разследвания за начинаещи.

Притеснявате се къде е вашият триатлонист? Не звънете на Хорейшио. Просто следете Strava профила им и ще получите достъп до класифицирано ниво на кибер наблюдение. „Ако не е в Strava, не се е случило!“

11. Триатлон = Секс Бог

Състезанието Лъвско сърце продължава 13 часа… 13 часа… позволете на това да потъне в мислите ви. На 3-тата минута едва започваме.

12. Триатлонистите не се отказват.

Необходима е голяма отдаденост да плуваш 3 км, после да покараш колело едни 5-7 часа и накрая да изтичаш половин маратон в гората. Жегата, гадинките и медузите не са пречка. Независимо колко трудно става състезанието в даден момент, истинският триатлет не се отказва. Не искаме ли всички такава отдаденост във връзката си?:)

т12 не се отказват

13. Триатлонистите знаят как да се забавляват.

Това ще ви каже всичко: 

т13 умеят да се забавляват

 

14. Най-бързия начин да срещнеш мечтания триатлет е да се запишеш на щафета – https://ultra.lionheart.bg/registration-relay-2/. Ако си падаш класик препоръчваме ти отбор от двама. Ако си авантюристично настроен можеш да пробваш и тройка – https://ultra.lionheart.bg/registration-relay-3/

 

Свързани блогове

Posted by lion-heart | 16 септември 2023
В личната ми преизподня на Лъвското сърце. Когато нощта ти преди старта премине с топка в корема от нещо проблемно изядено вечерта, тогава само можеш да се успокояваш, че цялата…
Posted by lion-heart | 12 октомври 2022
Лъвско Сърце 2022 Гърчопис-ченце   Преди всичко искам да отделя няколко изречения за да кажа (и да се подмажа) какви невероятни хора са организаторите и доброволците и колко много усилия…
Posted by lion-heart | 13 октомври 2021
Предупреждение Хората, които ме познават, знаят че обичам да говоря, понякога доста. Когато пиша – нещата стават още по-сериозни, защото никой не ме прекъсва. Та в този ред на мисли…
Галерия Класиране
0